Vybírám vhodný framework

Toto je 1. díl seriálu s názvem Moderní webová aplikace

  • Vybírám vhodný framework

Po několika měsících studia různých textů pořád nejsem rozhodnut, co je správný přístup při tvorbě webových aplikací. Zatím jsem rozhodnut pro JavaScript jako univerzální jazyk. Na serveru nodejsLoopBack jako framework pro udělání API. Tam jsem zatím nic lepšího nenašel, takže to považuji za definitivní volbu. Na klientovi to vypadá na Aurelia framework zejména s ohledem na budoucnost. Zbývá rozhodnutí o vizuální stránce.

Telerik KendoUISencha ExtJS jsou prostě šíleně drahé volby a jejich integrace na Aurelii stejně není stoprocentní. Dojo Toolkit se mi nelíbí graficky. DHTMLX je taky dost drahý. Hodně teď přemýšlím jendoduše využít jQuery/jQuery UI komponenty, kterých je nejvíc, a stylovat stránku prostě Bootstrapem nebo SemanticUI. Mám ale obavu, zda to nebude strašná pakárna dělat se s templatou na gridy apod. Pořád o tom přemýšlím.

Naposledy jsem narazil na hodně zajímavé čtení a várku odkazů, které chci ještě kompletně projít – https://github.com/syaning/awesome-frontend.

Datově jsem rozhodnut v současné době u většiny aplikací pro NoSQL databázi, akorát nevím, zda použít MongoDB nebo CouchDB, oboje se mi dost líbí.

Není to jednoduché se k něčemu uvázat na několik let.